<link rel="openid.server" href="https://www.blogger.com/openid-server.g" /> </head><body>
ⓃⒶⒹⒽⒾⓇⒶⒽ
ⓃⒶⒹⒾⒶⒽⓉⓊⓁ
Rindu

Saturday, January 31

Assalamualaikum. Hi guysssss (bajet ramai org baca) hehehe em so dah lama gila tak update blog. Entahla, nak kata busy… busy main game, makan & tido jela pon kat rumah ni. Well, budak dah habis sekolah la katakan (muka bangga kit) lifeless wei hidup lepas spm ni, for those yg tak kerja la kot. So utk adik-adik yg rasa tashabar sgt nak habis sekolah tu, hakak nak pesan hargailah masa kat sekolah tu cewah! Hahahahaha sbb lepas spm nanti, nak jumpa member-member susah wei. Tambah-tambah kalo member dah keje ke kan ha lagi la… what on earth la aku sembang psl hidup lepasan spm ni, ish ok back to main topic. Entry ni nak cerita pasal bestfriend aku since form three yg telah melarikan diri (actually pindah sekolah hehehe) ke johor. Previous entry aku ada sebut pasal dia, tapi tak cerita pon kan ha so kiranya ni special entry la pasal dia sorang je HAHAHAHAHA sweet gila nadia

Ok first of all, nama dia Nor Alia Md Zaki. Aku & the geng panggil dia alia, tapi kadang-kadang panggil bunga hahahaha sbb dulu-dulu nama twitter & wechat dia bunga ha so that’s why la ehe macam mana kitorang kenal? Em entahla hakak tak hengat la pulak lol em kitorang satu kelas dari form one sampai la ke form five tapi naik form three baru rapat gituw. Waktu form one, kitorang kelas 1Saksama tapi masing-masing ada geng sendiri. Lagipon alia ni budak baru masa form one, so takdela kenal sgt. Nak hujung tahun form one, dia pindah sekolah lain tau (idk where) then naik form two, aku keknis mira yek dah satu geng time tu (hamim tak kenal lagi HAHAHAHA) si Alia ni datang balik sekolah abc hahahaha suka naw main pindah-pindah sekolah ye. So dia pon join la geng kitorang ha tapi waktu ni aku dgn dia tak rapat sgt la. Time form two kan kitorang ada this one group, acah-acah siblings konon nya (childish lagi katakan) hahahahaha ikut tarikh lahir. Aku adik bongsu weh sebab lahir lambat sgt ha, so aku ni acu la. Ada 7 adik-beradik tak sedarah time tu; mira kyra azam yek anis alia & aku. Lepastu bila naik form three, sume dah kelas lain-lain… aku alia mira & yek je kelas sekali. So group acah-acah sibling tu pon lesap mcmtu je huahuahua bila form three ni baru aku dgn alia ngam gila. Kat mana ada alia, kat situ ada nadia (peribahasa buat sendiri) start rapat sebab kitorang kena pergi kem apetah hahahaha sbb time tu kitorang ter-----masuk senarai budak target (puih!) dalam geng kitorang, aku & alia je kena pergi kem tu so bila dkt kem tu mmg berkepit je dgn alia hehehe seronok bila ingat balik. Katil double decker, so kitorang tidur dkt atas. Lepastu baru perasan mostly budak-budak lain tidur bawah, ketaq lutut sbb rasa kosong je kat atas. Balik dari kem tu la kitorang ngam. Boleh dikatakan everything kitorang buat sekali hehehehe bergossip rehat kat kantin jalan-jalan dekat sekolah & pergi usha crush pon sekali!

Dari form three sampai lah form five kitorang kawan. Share almost everything dengan dia, dengan geng aku yg lain aku tak pernah share apa-apa. Problem pasal apa-apa la kan, pasal gua dgn aniq pon dia tau hahahahaha kitorang ni sekepala sikit so macam ngam la. Jenis nakal-nakal sikit, jenis suka usha crush la apela. Jenis bergurau main tarik tudung. Jenis suka menghasut satu sama lain ckp “weh esok takpayah sekolah lah blablabla…” jenis tak berapa rajin buat homework, jenis benci orang yang sama HAHAHAHA kitorang siap ada secret code kalo nak bergossip. Kitorang kasi nama pelik-pelik dkt those yg kitorang tak suka, sbb nak gossip ke apa senang (nakal kan?) cth nama; dissacharide, polysaccharide, diamond & banyak lagi! HAHAHAHAHAHA kitorang selalu dapat soalan yang berbunyi “kembar ke?” & sampai sekarang soalan tu terngiang-ngiang kat kepala ecewah hehehe sbb aku pelik tang mana yg sama sampai orang selalu tanya kembar ke. Dia lah satu-satunya bestfriend yg aku boleh mengada, macam kasi smiley kiss or love & panggil baby la sayang bagai hahahahaha  gurau mengada macam tu. Tapi---


Since dia dah pindah johor ni, kitorang macam dah tak ngam sgt. Malu kot? Hahahaha sbb dulu-dulu pon kalo kat sekolah, cuti lama sikit lepastu nanti bila jumpa masing-masing jadi pendiam buat beberapa jam. Malu la konon nya (ceit) Sekarang ni memang jarang gila lah nak whatsapp or tweet. I don’t even have the reason why… Aku harap dia happy dekat sana & have a great time there. Moga dia tak lupa kitorang even dah ada bestfriend (?) hahahaha harap sangat one day, all of us dapat lepak sekali cerita pasal life masing-masing gelak sambil minum tanpa ada perasaan awkward, or maybe dapat sambung belajar sekali ehe semoga our friendship (alia anis mira yek hamim) kekal sampai kita boleh jumpa bawa anak masing-masing (fuh seronok!) hehehe amin ya rabbal alamin 




laughing pills

Sunday, November 30

ssup guys! hehehe so, sebagaimana yg kita semua ketahui (rasanya) spm is over babeh lets partayyyyyy hahahaha actually dah lama dah habis, tapi baru hari ni berkesempatan nak bagitau. em poyo nya cayew. me&my gengs habis spm 25th nov haritu, rasa dia? em bercampur aduk. seronok tahap takleh describe bcs yela lepasni takpayah fikir pasal homework, pasal nak iron baju everything, nak bangun awal & banyak lagi la. tapi dalam seronok2 tu. still rasa sedih. yela lepasni takboleh nak jumpa my gengs lima kali seminggu & same goes to my aniq huahuahua nangis ciked emmmm u.u memang la semua rumah dekat2 je tapi ingat senang ke nak jumpa tetiap hari? $$$ ni kena ada gak bruh um lagipon lepas spm ni for sure la ramai yg cari keje (including me inshaAllah) im really gonna miss my laughing pills; aniq anis mira yek hamim. it should be six, but em dia dkt joho. tapi she's still my laughing pill <3

aniq aiman--
he's my bestfriend, my gossip-partner, my everything & my boyfriend huahuahua em he's always there whenever i feel sad/need help. he's the one who makes me laugh everyday! his jokes always brighten my day, every single day. suka merepek em tapi kalau dia serious, i kecut perut uolls hahahaha selalu layan kerenah aku yg em complicated (well perempuan kan) he's totally insane hahahaha but idec bcs i love him yay!

anis marliana--
well, she's my 'kakyong' hahahaha she's protect me whenever i get bullied by my chinese-classmate (bukan bully apa pon, such as pijak kasut/sorok kotak pensil je) she's my rempit-partner hahaha dia teman aku pergi&balik sekolah naik motor. suka cari pasal dengan aku hahahaha but nvm aku tau dia bergurau je. oh ya, she's my karaoke-partner toooo! hahahaha & selalu gi jenjalan dgn dia. loved to call her keknis <3

nurul amirah--
my bestfriend yg tersangatlah lemah lembut & baik hati hahahaha seorang yg tak pernah cari pasal with me/keknis. susah nak dengar dia bercakap, i mean she's not a talkative person (bukan mcm aku&keknis, both of us suka bercakap!) bila makan, dia akan jadi senyap seribu bahasa hahahaha a petite&braces girl. good in english&seni huhu (i jeles ok) kuat makan eventhough badan kecik je hahaha gimme five mirae!

amirul hamim--
abang beso hahahaha tinggi nokhmati wei. gossip-partner kahkah badan je beso tapi perangai mcm mak jemah gitu, suka nau gossip! suka cari pasal dgn aku, aku cakap ikan dia cakap ayam em entah la tak pernah nya sebinatang hahahahaha tak cpt give up. dlm kata lain, nak menang sentiasa pui kalo dia jawab lain tak sama mcm buku teks, dia ckp buku teks yg salah ha ko rasa? hahaha

muhd hazriel--
known as yek (mmg panggil gitu) mamat yg em entahla takde perasaan kot hahahaha kuat makan bagi je apa pon don't worry pasti habis. pandai bruh walaupun mcm tak belajar dlm kelas. suka menyakat orang (ye kot...) pandai bawa kereta & he's our driver hahaha eh takdela, kitorg tumpang kete dia je bila gi sana sini (kadang2 la) suka perasan encem hahaha


to my laughing pills; moga kita semua tak lupa each other & be friends forever hehehe jgn sombong tau! thankyou for everything <3 remember me always hehehe saranghae! 



spm

Wednesday, November 12


ssup bruh hahahaha hari ni 12th nov so maksudnya dah 10 hari spm. yay i really can't wait this 25th nov hehehe tak sabar beb nak habis spm. ha sape je yg tak eksaited kan? hihi tapi ada banyak lagi paper tak habis & all those paper yg bikin palepetak such as:


  • add math (peh yg ni paling sakit hati nak jawab)
  • physic (yg ni study ke tak sama je, blank)
  • chemistry (uish ni asyik nanye benda kita taktau je)
  • biology (banyak naw nak kena hafal)
ha yang tu 'jela' subject aku belum berperang lagi (nangis satu baldi) untuk spm ni aku dah cuba buat sebaik mungkin & aku tersangatlah desperate for getting straight a's. hm korang doakan aku&the geng dapat result cemerlang ye? amin. but aku rasa sedikit tak puas hati dengan spm tahun ni sebab----- KBAT. boleh dikatakan dalam 50-60% soalan kbat, ha ko rasa? aku rasa nak bunuh penggubal soalan tu hehehe. soalan past year question lain kot dengan yang kitorang jawab tahun ni, why la 97's yang kena... em cth soalan math ada pasal nangka&durian la (sebenarnya soalan simultaneous equations) pastu yang sejarah ada one whole question pasal sukma ha ha ha kitorg penat pulun pasal sejarah, yg hengko dok tanya psl sukma la psl pendapat/hujah/buktikan & so on. fuh geram nya hati. moga kita semua (97's) dapat result cemerlang ye

next year aku dah tak sekolah. fuh syoknya! memang tashabar ngat hahahaha boleh duduk rumah buang masa tgk kdrama&runningman <3 takpayah bangun pagi pening kepala nak siapkan homework. but dalam dok eksaited ni, still rasa sedih. em








hari sukan

Thursday, June 26

hello everyone! 260614 such a memorable day hehehe hari paling best & bahagia for us (dak2 menteri) yay! hari ni hari sukan for smk abc-- menteri menang for acara keseluruhan hooooray alhamdulillah syukur babe  tahun ni aku masuk kawad kihkih waktu form one pernah la masuk kawad2 ni; tu la sekali pon masuk kawad. then tahun ni 2014 disebabkan aku setiausaha rumah menteri so aku kena masuk la kawad... mula2 aku malas ya rabbi nak masuk, sebab; aku taknak berjemur tgh panas & malas nak stayback tetiap hari. tapi bila dah asyik kawad & smgt nak menang tu dah ada. peh seronok pula masuk kawad rasanya hahahahaha aku tak pernah rasa gabra yg tahap kronik mcm pagi tadi (before kawad start) seriously sebab aku nak menang sgt2 tapi masalahnya kawad kitorg selalu hancur je bila training-- susah hati sgt. dalam hati dok berdoa je dpt buat elok2 & everything berjalan dgn lancar. masa kawad tadi alhamdulillah semuanya ok  tbh la tak expect pon boleh buat elok mcm tu sbb bila training ada je yg tak kena, syukur sgt <3 &&& the best part nya; dress up kawad menteri very the meletop harini hahahahaha dgn topi pantai & sunglasses nya fuh WE'RE THE DIVAS OF THE DAY hahaha thank you la for those yg take part dalam kawad menteri sbb tak sia2 kita kena ketuk ketampi tgh2 panas pe semua; we won guys yay! hihi day well spent with them :> adik2 menteri semua friendly & baik; takde yg gedik2 mengada hehehe kpd adik2 kesayangan; make sure next year menteri menang lagi ok? <3 hahahaha kasi lebih meletop gitu :p im soooooo happy nak mampus bila cikgu umumkan menteri menang for kawad, i dont really care about the gift or whteva tapi cuma nak menang je hihi kepada amir aizat gedik-gedik; u did a great job bro! ko jerit sampai dah hilang suara pon-- berbaloi semua tu. &&& also congrates to menterians cause rembat tiga piala sekaligus--- DAEBAK! hahahaha congrates juga for unit-uniform yg menang kawad kaki; pbsm, puteri islam & pss. also for rumah sukan yg lain, congratulations to all of us hooray we did a great job today!



um 2014-- tahun terakhir aku sambut hari sukan kat smkabc, awh im gonna miss this kawad moment.... happening & best. 


holiday zzz

Sunday, June 8

hello <3 well sekarang kan cuti sekolah tu yang tajuk pon kemain beria nak "holiday" bagai huhu lama kot cuti 3 minggu la gak kan... apa yg aku boleh cakap ialah cuti ke tak sama je; bosan! bosan sbb aku terperap kat rumah je kot um cedih ngat. orang lain kemain cuti kesana kesitu pe semua aaaaaa bestnya jeles beb :< idkw suddenly rasa nak update blog, rasa jela tapi takde benda pon dalam pale nak tulis pasal apa hehehehe


me; ingat nak update blog tapi.... kekekekeke
someone; tak buat pape tu, update lah blog
me; hahahaha i taktau nak cakap apa lalalala
someone; cerita pasal aniq aiman awak xD hehehe memain je



as u wish my qtpie, i'll write a story about u hahahaha (bajet sweet omg bye) ok kelako bila aniq mahu tapi malu hihihi sejak bila ler jadi pemalu ni leman oi? :p well it had been a year & a half aku kenal mamat tu, mamat yang ku sayangi sangat2~~~ hahahahaha ok leman ni suka buat lawak, seriously kalo tak buat lawak sehari mmg bukan dia la tu &&& the most important thing is dia suka drop/bully/bahan/kaco aku. kalo dia buat lawak, kemain aku gelak ikhlas je tapi tang aku buat lawak mesti dia taknak gelak pehtu komen itu ini. geram aku! :p leman ni pale otak masuk aiyaq sikit, suka kasi nama pelik2 kat aku merepek tah pebenda kat whatsapp hahahaha tapi bila datang mood sweet dia peh kemain sweet kalah glucose, nuh ketul ais dlm peti ais pon boleh cair sekali peti ais tu (hiperbola bye) hehehe he's the sweetest guy in the entire earth peh gitu hahahaha leman ni suka membully as i said before, adik2 dia sume di bully nya sekali dgn gf dia bully ish sabar jela mentang2 la aku kecik senang utk di bully, tapi dalam gengster2 membully dia tu manjaaaaaa oi kahkah nak je aku habaq dia tu anak mak tapi tak sampai hati pula emmmmmm kihkih manja nak mampus si leman ni hahahaha leman ni gak hantu-yg-minat-nak-mampus-tahap-infiniti kat gamessssss, pasal game gf campak tepi... takde hal bro memang takde hal~~~ hahahaha ok what dia minat game daripada minat pompuan lain huhuhu over my dead body la bro ;p leman cikeding ni macam2 perangai dia ada hahahaha sume pelik2 je but i still love him so much hahaha uyooooo sweet nyewww um btw cerita takde kena mengena dgn tajuk pon kan? hehe biane ok bye



to my lovely; i love the fact that u're funny & good looking. but the best thing i love about u is that u care so much for me & everyday u make me feel like a princess. so precious! & how u make me smile every single day... je t'aime <3333




alhamdulillah

Saturday, April 5

A few weekssss lepas, aku habis exam (ujian bulanan je) em em so far i think result aku ok la hahaha a great starting for this year especially tahun ni aku nak spm. idk la maybe tu ujian bulanan je kan so soalan dia senang kacang mak lodeh je-- tapi apa pon still syukur hehe even tak dapat semua a pon takpe la watlek. aku takdela puas hati sangat dengan result ni; TAK. aku anggap ni starting je, belajar rajin rajin&fokus dalam kelas inshaAllah kalo ada rezeki dapat la straight a's amin korang doakan ye? aku bukan pelajar yg jenis belajar dari awal-- prepare berbulan bulan study siang malam IM JUST NOT THAT TYPE. aku budak last minute, everything i do memang last minute punya kerja kahkah jgn tiru ye adik adik. entah la... bila member lain dok beria study itu ini. aku takde rasa pon nak study juga-- sebab aku tau apa guna nak niru orang belajar kalo diri sendiri lain cara belajar. aku jenis watlek belajar dalam kelas kat rumah buat homework sikit dah pehtu buang masa hahahahaha bukan nya apa; tak guna ko beria tiru kawan konon nak belajar siang malam but sebenarnya satu haprak tak hengat lepas seminggu. lain orang lain cara belajar hehe biar la orang nak cakap aku kuat main, tak serious & taknak kawan aku sbb takut jadi bodo ke ape LANTAK LA yg penting aku tau apa aku buat kahkah ok la adios bye



Girls

Saturday, March 1

bila aku buat lawak, aku nak orang --- gelak
bila aku sedih, aku nak orang --- tanya kenapa
bila aku merajuk. aku nak orang --- pujuk
bila aku sakit, aku nak orang --- ambik berat
bila aku rindu, aku nak orang --- rindu juga
bila aku berusaha buat something, aku nak orang --- puji & hargai

perempuan;
kalau kau --
salah cakap sikit
gurau kasar sikit
tak amik berat
tak hargai apa dia buat
tak cakap rindu
tak pujuk
semua tu boleh buat dia NANGIS

kalo awek ko buat lawak, gelak je la
even lawak tu lawak paling-bodoh-tah-pape sekali pon
gelak --- jaga hati dia

kalo awek ko cubit/pukul ko, jangan lawan
ye ko sakit --- sabar sikit
dia lagi sakit kalau ko balas

kalo awek ko berusaha buat something, puji & hargai
even benda tu sekecik-kecik-zarah sekalipon
"lawa la" "hehe tq sayang" --- tu pon cukup

kalo awek ko sedih/merajuk --- pujuk
jangan ko tarik muka merajuk sekali
nanti orang ketiga pujuk --- ko nak?

kalo awek ko cakap rindu/sayang --- balas balik
maybe dia tak cakap terang terang, dia buat ayat pusing sana sini
tapi kalo ko faham yg ayat tu dia rindu/sayang ko
balas --- jgn tukar topik

tahu, laki pon ada perasaan & hati.
tapi --
kata gentleman?
takkan dengan girlfriend pon ko taknak ngalah?


2014 ♡

Thursday, January 30

Assalamualaikum & hi babes. Ni blog baru hahaha bape banyak blog aku ada pon entah la ihiks. Dulu ada blog gak tapi dibuangkan --- malas nak update nak edit itu ini. Then tiba tiba ada rasa nak buat blog balik; 2014 punya kempunan hahahaha. So aku taktau la pe benda nak update. Sebenarnya --- suka ngedit blog je hahahahaha suka la tengok warna warni semua lol bila tang update post; BLANK babe. So post ni takde benda nak habaq, main dia nak gitau ni blog baru yang senanya tak la baru sangat hahahahaha bye 




&&& happy chinese new year for my lovely-chinese-classmates and also for those who're celebrating